Czech Danish Dutch English Finnish French German Italian Polish Russian Spanish

Aktuality 2006

17.12.2006
Tuto předvánoční neděli nás navštívil U´Tala - syn Api a Olivera, se svou rodinou. Matka Api nebyla z jeho návštěvy nijak odvázaná a přijala svého zatoulaného syna trochu chladně. Zato saarlooska Iriska nevynechá jedinou příležitost se pořádně "vyblbnout" a trochu si zašpásovat :0)

16.12.2006
Našim štěňatům bylo právě 19 dní a tak prvně okusila maso. Okamžitě pochopila na co ta voňavá "věc" je. Začínají být mnohem více aktivní a dnes se také poprvé zatoulal jeden malý kluk mimo bezpečí vyhřáté boudy. Dával to tak hlasitě najevo, že jsme si museli všichni okamžitě všimnout, že není vše, jak má být! Bylo to jistojistě naprostý omyl :0) velmi rád se nechal odnést zpět do boudy a myslím, že si svůj výlet jen tak nezopakuje.

8.12.2006
Nový život se rodí jiný končí..... Odešel navždy Ink WolfSirius z Molu Es narozen 18.11.1999. Šampión Finska, Estonska, otec štěňat S, R a W ch. st. WolfSirius.

You leave us too early, too quickly, We all miss you and your love so much;

Suski, Pasi, Anton & WolfSirius Pack

4.12.2006
Do rubriky "Ze života" přibylo několik nových životních zážitků a zkušeností. Kdo má náladu se trochu začíst je srdečně zván.

28.11. 2006
Dnes se naší Api narodilo 10 štěňat! Žhavá italská noc má tak své plody i když menší " šok " :0) jsme utrpěli všichni. Narodilo se nám 8 kluků a jen 2 holky!!Tak takový nepoměr pohlaví se vyskytne v naší chovatelské stanici maximálně jednou za 10 let! :) Naposledy tedy v roce 1996 kdy se ve vrhu " F " Amálky od Buližníku narodilo 7 kluků a jen jedna holka Fanynka :)

17.11. 2006
Do fotogalerie SAV byly přidány fotografie SAV ze Světové výstavy psů v Poznani 9. 11! Nejúspěšnějších a nejvíce předvedených jedinců měla světoznámá chovatelská stanice SAV - TIMBERLEY (N). Rozhodčí Hans v.d. Berg (N)


1.11.2006
Qeron z Molu Es složil se svojí majitelkou Jiřinou Nekvasilovou zkoušku FPr 3 !! a v ten samý den složila ing. Kamila Nováková s Ohnivákem z Molu Es zkoušku IPO 2 !! Obě dámy - psovodky mají můj obdiv a moc gratuluji.

22.10.2006
V tento den úspěšně složila paní Zita Břicháčková s fenou Trixi z Molu Es zkoušku ZOP. Gratulujeme a držíme palce do dalšího výcviku!

16.10.2006
Do rubriky Saarloosův vlčák byly doplněny nové informace o plemeni.

30.9.2006
Tento týden se naše fena Arimminum Upstream - Api - vrátila z výletu po Itálii nakryta psem Induk Passo del Lupo! Když příroda dovolí, narodí se zhruba za dva měíce v naší chovatelské stanici štěněta ČSV!

20.9.2006
Doplněny fotografie do fotogalerie SAV, ČSVa AB !!

16.9.2006
Dnes složila Jiřina Nekvasilová se svým Qeronem z Molu Es stopařskou speciálku FPr 2!
Tak ještě jednou gratulujeme, Jiřko! :0)
Dne 16.9. získal Uno z Molu Es na mezinárodní výstavě psů v dánském Ballerupu titul CAC, BOB a Winner of Copenhagen 2006!



10.9.2006
V tento den proběhly dvě významné speciální výstavy ČSV. Ve Světlé nad Sázavou a v italském Serramazzoni, kde každoročně probíhají největší výstavy čs.vlčáků vůbec. Letos zde bylo přihlášeno 82 jedinců. Z naší chovatelské stanice byl předveden Jerry Lee z Molu Es, který se stal vítězem třídy šampionů! a Uličnice z Molu Es, která získala ve velké konkurenci fen třídy mladých V2!
Ve Světlé byl předveden Unkas, který se stal nejhezčím mladým psem a získal titul CAJC. Jeho sestra Uny Tossa získala ve své třídě taktéž titul CAJC a splnila tak podmínky k získání titulu Junior šampióna ČR. V souboji o Nejhezčího mladého jedince spec. výstavy zvítězila nad svým bratrem Uny Tossa. Trixi z Molu Es byla v třídě otevřené hodnocena jako VD4 a v den před výstavou konaném závodě dle ZZO se umístila se svojí majitelkou paní Zitou Břicháčkovou na 4. místě. V přeboru ČSV 9.9. dle ZVV1 získal Kelt z Molu Es s majtelem Kamilem Horákem I. místo!
Všem majitelům psů narozených v naší chovatelské stanici děkuji za skvělou reprezentaci!

2.9.2006
MVP Mladá Boleslav - titul pro plemeno ČSV BOB, CAJC získala mladá fena Jarky Kabelové Uny Tossa z Molu Es, která byla oceněna i jako III. nejkrásnější mladá fena výstavního dne!
Další vystavený a oceněný byl Qeron z Molu Es - CAC, Ohnivák z Molu Es - CAC a Tristan z Molu Es - V3. Rozhodčí: ing. Leoš Jančík

30.8.2006
Více informací a fotografií z LVT v Jetřichovicích najdete ZDE

Článek v AHA byl věnován vlčákům a saarloosovým zvlášť. Tady je tak, jak ho reportérka Helena Kánová uveřejnila:

15.8.2006
Tak máme za sebou letošní LVT – lépe řečeno letní výcvikový tábor, který se opět konal v Jetřichovicích u Děčína v termínu od 29.7 do 12.8. Kromě pravidelného výcviku, zkoušek a výletů pro necvičící, se zpestřením tábora stala návštěva reportérky z AHA a na konci tábora jsme všichni kdo mohli, předvedli asi 40 dětem, co všechno lze československé vlčáky naučit! Ukázky výcviku pak zpestřili i kamarádi s německými ovčáky.
Mezi ty více úspěšné patřil letos na táboře Qeron z Molu Es, se kterým Jiřka Nekvasilová složila zkoušku ZPU -1! Má gratulace pak patří i Mileně Janišové, která s Tristanem z Molu Es složila v rámci LVT v moravských Jevišovicích také zkoušku ZPU -1!

22.7.2006
v tento tropický den proběhla Národní výstava psů v Mladé Boleslavi. Velkým úspěchem se jistě může pochlubit naše ČSV Api (Arimminum Upstream) a saarlooska Iriska (WolfSirius Covername Iris). Obě získaly ve svých plemenech titul BOB! Třešničkou na dortu bylo pak II. místo v soutěžích chovatelských skupin. Více o úspěchu našich ČSV najdete ZDE
o SAV pak ZDE (doplněny nové fotografie z výstavy)

8.7.2006
do České republiky byli úspěšně importováni další 3 saarloosovi vlčáci!! Honey Kiss, Heart Attack a Call of the Wild, všichni z chovatelské stanice WolfSirius. Poslední jmenovaný je bratr naší Iris, který svou sestru v žádném případě nezapře. Jejich novým domovem je chovatelská stanice " Miraja. " :0)

20.6.2006
do rubriky Chov v sekci plemene československý vlčák, byl vložen nový článek týkající se hárání fen českolovenských vlčáků

25.5.2006
ve dnech 20. - 21.5. proběhla v Litoměřicích Mezinárodní výstava psů. Z našich zvířat byla předvedena Api, hodnocena jako výborná II. res. CAC a naše saarlooska Iriska, která byla poprvé předvedena ve třídě dospělých - v mezitřídě - a získala všechny tituly, které lze během jednoho dne ve výstavním kruhu (ne soutěžích) získat. CAC, CACIB, BOB. Zadané tituly nejsou nárokové a nemusí být bez konkurence zadány. Iriska se paní Jadwize Niciewicz z Polska moc líbila a tituly se rozhodla udělit.

20.5.2006
Do rubriky - Anglický budok - byly doplněny základní informace o plemeni.

10.5.2006
V sekci o ČSV si můžete přečíst krátké fotoreportáže z bonitace v italské Pistoie a MVP v Praze. U SAV naleznete taktéž reportáž z MVP Praha.

6.5.2006
Dnes zemřela Cabala z Molu, dcera Ajaxe Břevnovská stopa a Asty z Tondova. Letenské sady a pražská Stromovka ji vídala dlouhých 13 let a i když bude majitelům Petře, Karlovi, Honzíkovi a malé Nice scházet, není důvod plakat....nic netrvá věčně a Cabala žila opravdu šťastný a bezstarostný život. Do posledního dne byla zdravá, plná vitality a konec, i když nás všechny zaskočil, byl milosrdný a přišel náhle.

26. 3. 2006
V tento den se psi z naší chovatelské stanice Amálka od Buližníku a Ajbix Mrazivé ticho, zúčastnili natáčení tv reklamy. Psovoda jim pro "kameru" zodpovědně dělal Karel Hladík (chovatelská stanice Kanýčo) :0) Přinášíme několik fotografií, ze zajímavě prožité trochu deštivé neděle.

Karel a  psiAmálka a BixiLapka  KarelKarel a jelenJá a psi

26. 2. 2006

Vrh G


Všichni naši buldočí kluci už mají svůj pelíšek ve svých nových domovech. Přeji jim především zdraví a dlouhý život. Ač to zní možná jako fráze, vím o čem mluvím. Věřím a doufám zároveň, že budou dobrou náladu a "humor" jim vlastní, rozdávat svým majitelům dlouhá letá a učiní je tak neskonale šťastnými!

1. 2. 2006
Dne 17.12. 2005 se naší " Stračence" Amandě Toman Bohemia, narodili 3 kluci. A protože se naši kluci těší dobrému zdraví, je na čase představit je světu. Otcem štěňat je Ch. Ziggi My Dream Bulldog Mi - Ol - Win a pokud chcete znát jeho rodokmen najdete ho po kliknutí ZDE. V případě zájmu o potomky Stračenky a Ziggiho, najedete vše potřebné v rubrice - Kontakt

Vrh GGremlin a GadyGremlin z Molu EsGady z Molu EsGrizly z Molu Es

26.12. 2005
Všech posledních jedenáct štěňat ČSV, narozených v naší chovatelské stanici, našlo své nové rodiny a já doufám, že s nimi prožijí šťastný a dlouhý život psí. Novým majitelům přeji pevné nervy, trpělivost a lásku, bez které se výchova žádného živého tvora nepovede. Hodně štěstí!

Hodně štěstí, zdraví a úspěšný nadcházející rok přeji všem příznivcům kynologie!

Monika Soukupová



Tvorba stranek pro chovatele

Copyright © Monika Soukupová "z Molu Es" All Rights Reserved. Design by moonbarks.